Welkom ...

GGZ Midden-Holland - Rivierduinen

Doelgroep: psychische beperking
Leeftijd: 18-55

Psychische of psychiatrische klachten kunnen iemands leven ernstig verstoren. Denk bijvoorbeeld aan stemmingsklachten, paniekaanvallen, spanningsklachten, verwardheid of het horen van stemmen. Veel mensen komen daar met hulp van familie, vrienden, de huisarts of het (bedrijfs)maatschappelijk werk zelf uit. Soms is specialistische hulp en ondersteuning nodig om deze problemen het hoofd te bieden. In dat geval kunt u terecht bij GGZ Midden-Holland.

GGZ Midden-Holland biedt zorg aan volwassenen vanaf 18 jaar. Wij beschikken over een gevarieerd pakket aan behandelingen. Behandeling bij GGZ Midden-Holland vindt stepped care plaats. Dit betekent dat we beginnen met de eenvoudigste behandeling die mogelijk is. Pas als die behandeling niet werkt, wordt een zwaardere behandeling ingezet.

Wij bieden behandelingen voor onder andere depressies, angsten, eetproblemen, burnout-verschijnselen, persoonlijkheidsstoornissen, ADHD en psychose. De behandeling stemmen wij samen met u af en kan bestaan uit: een cursus, individuele gesprekken, groepstherapie, een training, een intensieve therapie of een tijdelijke opname in één van onze klinieken.

GGZ Midden-Holland besteedt ook aandacht aan de preventie van psychische problemen bij volwassenen en ouderen. Sommige psychische problemen kunnen voorkomen worden door tijdig aandacht te besteden aan signalen hiervan. Hiervoor is een aparte afdeling Preventie en Dienstverlening (P&D). Het aanbod van de afdeling is gericht op zowel mensen met lichte tot matige psychische klachten, vrijwilligers en professionals.

Wij hebben drie zorgcircuits: Kortdurende behandeling 18-70 jaar, Kortdurende behandeling 70 jaar en ouder en Langerdurende behandeling, klinieken. Het voordeel hiervan is dat wij psychische problemen kunnen plaatsen in samenhang met een bepaalde levensfase of met de aard van de problematiek. We kunnen de problemen hierdoor sneller herkennen en efficiënter behandelen. In ieder zorgcircuit werken psychiaters, psychologen, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen en andere hulpverleners die gespecialiseerd zijn in de doelgroep van het betreffende circuit.

GGZ Midden-Holland heeft twee vestigingen in Gouda: op de Ronsseweg en op de Jac. P. Thijsselaan. Op beide vestigingen wordt ambulante (poliklinische) zorg verleend, in de vestiging op de Jac. P. Thijsselaan zijn tevens klinieken gevestigd.

GGZ Midden-Holland is onderdeel van Rivierduinen, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg.
 
Adressen vestigingen

Kortdurende behandeling 18-70 jaar
Ronsseweg 225
2803 ZB Gouda
tel. 0182 56 36 00

Kortdurende behandeling 70 jaar en ouder
Langerdurende behandeling,
Klinieken
Jac. P. Thijsselaan 45
2803 RT Gouda
tel. 0182 56 37 00

Lees meer op www.ggzmiddenholland.nl

Postadres Algemeen
Jac.P. Thijsselaan 45
2803 RT Gouda
Telefoon 0182 56 37 00
Fax 0182 56 37 26
Website www.ggzmiddenholland.nl
E-mail
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door
Lees meer over...
Keurmerk