Welkom ...

Siriz - Siriz Gouda

Doelgroep: iedereen
Leeftijd: alle leeftijden

Siriz; Opvang in Gouda voor tienermoeders

Voor wie is de opvang van Siriz?

Het Siriz-huis biedt professionele residentiële hulpverlening, (opvang, begeleiding en ondersteuning) aan jonge, alleenstaande (aanstaande) moeders van 15-25 jaar. Het betreft vrouwen met psychosociale en/of relationele problematiek, die in een aantal gevallen ook te maken hebben gehad met huiselijk geweld.
Het opvanghuis biedt ieder jaar opvang aan ca. 20 jonge moeders en hun kindje. Ze worden 2-3 maanden voor hun bevalling opgenomen en kunnen maximaal 9 maanden blijven.
Er werken gespecialiseerde beroepskrachten, die ondersteund worden door vrijwilligers.

De hulpverlening
Iedere bewoner heeft een eigen mentor. Er wordt gewerkt aan de hand van een begeleidingsplan, waarin aandacht wordt besteed aan de voorbereiding op de bevalling, het versterken van de moeder-kind-relatie, de opbouw van een sociaal netwerk, budgetteren, opleiding en werk, sociale vaardigheden en het voorbereiden op het zelfstandig wonen.
In het huis wordt gewerkt met een gestructureerd dag- en weekritme. Daarnaast worden allerlei lessen (modules) gegeven die het begeleidingsplan ondersteunen.

Kosten
Een bewoner betaalt een huurprijs per maand voor haar kamer. In dit bedrag zijn ook de kosten voor voeding, gas, water en licht inbegrepen.

Lees meer over onze opvang op onze website: http://www.siriz.nl/opvang

Lees meer op www.siriz.nl

Postadres Postbus 3084
2800 CD Gouda
Telefoon Nummer 1 Nummer 2   0900 202 10 88 0182 68 94 41
Fax 0182 68 94 42
Website www.siriz.nl
E-mail
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door
Lees meer over...
Keurmerk